HOHADNEWS.COM
Οι 35 καλύτερες οικογενειακές σειρές για να γελάσετε και να νιώσετε καλά (tv-media.at) E-Scooter στη Βιέννη: Όλοι οι πάροχοι και οι τιμές 2020 σε σύγκριση (autorevue.at) “Ο δήμαρχος της Βιέννης Michael Ludwig σχετικά με τον αντιπολιτευτικό ρόλο του SPÖ στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση, Βιεννέζικες εκλογές και τις πιθανότητες του κόμματός του στις επερχόμενες εκλογές της ΕΕ Νέα: Πρόκειται να 1.
February 24, 2020 - Written by wariye sakariye

Οι 35 καλύτερες οικογενειακές σειρές για να γελάσετε και να νιώσετε καλά (tv-media.at) E-Scooter στη Βιέννη: Όλοι οι πάροχοι και οι τιμές 2020 σε σύγκριση (autorevue.at) “Ο δήμαρχος της Βιέννης Michael Ludwig σχετικά με τον αντιπολιτευτικό ρόλο του SPÖ στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση, Βιεννέζικες εκλογές και τις πιθανότητες του κόμματός του στις επερχόμενες εκλογές της ΕΕ Νέα: Πρόκειται να 1.

Νέα πρόσβαση (yachtrevue.at)

8 λόγοι για τους οποίους είναι υπέροχο να είσαι ανύπαντρος (lustaufsleben.at)

Μπιφτέκι γαρίδας σολομού με μαγιονέζα wasabi και αγγούρι μελιού (gusto.at)

Στη νέα τάση: Shock-Down – πόσο καιρό μπορεί η οικονομία να αντέξει σε κλειδώματα; (Trend.at)

Οι 35 καλύτερες οικογενειακές σειρές που γελούν και νιώθουν καλά (tv-media.at)

E-Scooter στη Βιέννη: Σε σύγκριση με όλους τους παρόχους και τις τιμές 2020 (autorevue.at)

Ο δήμαρχος της Βιέννης

Μάικλ Λούντβιχ

σχετικά με τον αντιπολιτευόμενο ρόλο του SPÖ στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση, τις βιεννέζικες εκλογές και τις πιθανότητες του κόμματός του στις επερχόμενες εκλογές της ΕΕ

Νέα: Είμαστε κοντά στην 1η Μαΐου. Το SPÖ έχει λόγο να γιορτάσει; Τι σημαίνει? (Σημείωση: η συνέντευξη προέρχεται από το τεύχος News Print αριθ. 17/19) Michael Ludwig: Οι Σοσιαλδημοκράτες παρέχουν τον δήμαρχο και τον κυβερνήτη της Βιέννης, καθώς και τους κυβερνήτες στο Burgenland και την Carinthia. Και ποτέ δεν υπήρξε μια εποχή που το SPÖ και οι σοσιαλδημοκρατικοί συνδικαλιστές ήταν τόσο σημαντικοί όσο τώρα. Υπάρχουν πολλές αλλαγές σε διεθνές και εθνικό επίπεδο που δείχνουν πόσο αναγκαίο είναι να υπάρχουν οργανώσεις που υπερασπίζονται τα συμφέροντα των εργαζομένων. Και δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι η 1η Μαΐου είναι αργία, αλλά ήταν πάντα μια μέρα αγώνων. Πολλά από τα ζητήματα που έχουμε θέσει – κοινωνική δικαιοσύνη, κατανεμητική δικαιοσύνη – παραμένουν ανοιχτά. Το SPÖ έχει επίσης μεγάλο έργο στην Αυστρία.

“Η 1η Μαΐου είναι μια αργία, αλλά ήταν πάντα μια μέρα αγώνα”

Αυτό το παρατηρεί αρκετά αυτήν τη στιγμή; Αυτή η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δείχνει ένα πράγμα ξεκάθαρα: ότι ασχολείται πολύ με το ζήτημα της μετανάστευσης και των αλλοδαπών, αλλά δεν επιλύει πολλά ανοιχτά ζητήματα κοινωνικής δικαιοσύνης. Αλλά το αντίθετο. Ο κύριος στόχος του είναι να αποκλείσει εκπροσώπους των εργαζομένων από ένα ευρύ φάσμα ιδρυμάτων και οργανισμών. Μπορείτε να το δείτε πολύ καθαρά με την κοινωνική ασφάλιση. Αυτό δεν γίνεται προς όφελος των εργαζομένων. Είναι ακόμη πιο απαραίτητο το SPÖ να αποτελεί ένα ισχυρό αντίβαρο εδώ.

Και το κάνει αυτό; Μπορεί πάντα να είναι περισσότερο, αλλά νομίζω, μετά από μια φάση στην οποία το SPÖ αντιμετώπισε νέες προκλήσεις – μέσω της αλλαγής στην κορυφή του κόμματος και της μετάβασης στην αντιπολίτευση – πέτυχε υπό τον γιατρό Rendi-Wagner, νέες πινελιές να βαλω.

Μόνο στενοί παρατηρητές έχουν παρατηρήσει ότι το SPÖ ανέλαβε την αφαίρεση των δωρεών για το ελάχιστο εισόδημα.reduslim Από την άποψή μας, η πρόταση για το ελάχιστο εισόδημα ήταν εξαιρετικά μη κοινωνική από πολλές απόψεις. Έχουμε επικρατήσει σε ορισμένα σημεία, έχουν γίνει αλλαγές, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει έντονη κριτική σε άλλα, όχι μόνο από εμάς, αλλά από πολλές περιφερειακές αρχές, θεσμικά όργανα της κοινωνίας των πολιτών, ομοσπονδιακά κράτη και ακόμη και τη διάσκεψη των επισκόπων. Μόνο στη Βιέννη, 40.000 παιδιά αντιμετωπίζουν μια χειρότερη οικονομική και κοινωνική κατάσταση. Νομίζω ότι είναι πολύ σκληρό ότι έχετε μια πολιτική κατά των παιδιών.

Είναι το SPÖ παθητικό για την «πώληση» των ζητημάτων του; Πιστεύω ότι είναι σημαντικό να κάνουμε πολιτική με περιεχόμενο. Ένα πράγμα είναι ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση καταφέρνει να κάνει αντίκτυπο στη δημόσια συζήτηση με μεγάλη οικονομική δαπάνη και αυστηρό έλεγχο μηνυμάτων. Το άλλο είναι η αξιολόγηση του πολιτικού περιεχομένου. Βλέπω μεγάλες ευκαιρίες για το SPÖ να παρουσιάσει τις θέσεις του στον πληθυσμό. Μακροπρόθεσμα, ο Έλεγχος μηνυμάτων δεν θα λειτουργήσει.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση σχεδιάζει να τροποποιήσει το νόμο για την κοινωνική στέγαση. Αυτό έχει ως στόχο να κάνει την πρόσβαση στην κοινωνική στέγαση πιο δύσκολη για τους αλλοδαπούς. Έχετε εισαγάγει το λεγόμενο μπόνους της Βιέννης. Υπάρχει όμως μια μεγάλη διαφορά. Το μέτρο μου είναι υποστηρικτικό για όσους έχουν ζήσει στην πόλη για μεγάλο χρονικό διάστημα ή γεννήθηκαν εδώ. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση κάνει και πάλι διάκριση μεταξύ πληθυσμιακών ομάδων. Αυτός δεν είναι ο στόχος μου. Ανησυχώ για μια αρχή της τάξης στην οποία, κατά την ανάθεση ορισμένων δημοτικών υπηρεσιών, δίνεται μεγαλύτερη προσοχή στο πόσο καιρό έχει ζήσει στη Βιέννη και συνέβαλε. Ανεξάρτητα από το αν γεννήθηκε εδώ ή μετανάστευσε.

Το SPÖ γιορτάζει τα 100 χρόνια της Κόκκινης Βιέννης, η οποία υπερασπίστηκε τις μεταρρυθμίσεις στη στέγαση, τα κοινωνικά ζητήματα και την υγεία. Αρκεί να πούμε αυτήν την ιστορία ξανά και ξανά ή πρέπει να αναπτυχθεί περαιτέρω για τον 21ο αιώνα; Όταν μιλάμε για 100 χρόνια για την Κόκκινη Βιέννη, δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι η ιστορία επιτυχίας διακόπηκε από δύο βάναυσους φασισμούς. Αυτή ήταν η μόνη φάση στην ιστορία της πόλης μας όπου δεν υπήρχε σοσιαλδημοκρατικός δήμαρχος. Δεν χρειάζεται να αποθηκεύσετε το περιεχόμενο της Red Vienna, πρέπει να συνεχίσετε και να τα επεκτείνετε. Στην κοινωνική στέγαση ειδικότερα, είμαστε μεταξύ των κορυφαίων διεθνών παικτών. Αυτό που θεωρούμε δεδομένο θα ήταν μεγάλη ζήτηση σε άλλες πόλεις. Έχουμε τις ίδιες προκλήσεις με άλλες μεγάλες πόλεις, αλλά έχουμε δημιουργήσει καλύτερες συνθήκες πλαισίου. Το γεγονός ότι τα δύο τρίτα του ακινήτου προορίζονται για επιδοτούμενη στέγαση στην περίπτωση ανακατανομών δείχνει ότι δεν στηριζόμαστε στις δάφνες του παρελθόντος.

“Δεν σκοπεύαμε ποτέ να ακολουθήσουμε μια πολιτική αντιπολίτευσης παρόμοια με εκείνη του FPÖ”

Οι προγραμματιστές ακινήτων είναι μέτρια ενθουσιασμένοι. Σωστά. Όμως, όπως και με πολλά πολιτικά ζητήματα, πρέπει να αποφασίσετε ποια ομάδα συμφερόντων θέλετε να υποστηρίξετε. Εμείς στη Βιέννη αποφασίσαμε να συνεργαστούμε με ιδιώτες επενδυτές. Υπάρχει – σε σύγκριση με άλλες μεγάλες πόλεις – χαμηλότερη, αλλά ασφαλής επιστροφή. Με αυτόν τον τρόπο, επικεντρωνόμασταν πάντα στα ενδιαφέροντα των ενοικιαστών, στην προσιτή τιμή των διαμερισμάτων υψηλής ποιότητας. Έτσι, επιτύχαμε ένα κοινωνικό μείγμα σε ολόκληρη την πόλη. Αυτό μας ξεχωρίζει από άλλες μεγάλες πόλεις.

Ο υπουργός Gernot Blümel σας έχει επικρίνει για το αίτημά σας για αύξηση του φόρου ιδιοκτησίας. Πιστεύω ότι ο ομοσπονδιακός υπουργός Blümel δεν έχει ακόμη ασχοληθεί εντατικά με το θέμα, διότι έχω την ανασύσταση της ομάδας εργασίας που συναντήθηκε τελευταία το 2017 και αφορά τον φόρο ιδιοκτησίας, όχι ως δήμαρχος της Βιέννης, αλλά ως πρόεδρος της αυστριακής ένωσης πόλεων , απαιτείται. Εάν ο κ. Blümel ρωτήσει λίγο για τις πόλεις υπό την ηγεσία του ÖVP, θα ακούσει ότι αυτό ζητούν οι δήμαρχοι του κόμματός του. Αποδίδω το κόμμα-πολιτικό αντανακλαστικό του στο γεγονός ότι είναι πρόεδρος της ÖVP Βιέννης και προφανώς κάνει εκστρατεία.

Η κοινωνική στέγαση είναι φυσικά θέμα για τους Βιεννέζους. Πώς κερδίζετε ψήφους; Είναι σίγουρα μια πρόκληση που βλέπετε συχνά ως συνήθεια και βλέπετε μόνο σε άλλες πόλεις ότι αυτό δεν είναι φυσικά. Είναι σημαντικό για μένα ότι η Βιέννη δεν είναι πόλη δύο ταχυτήτων, αλλά ότι όλοι οι τομείς της ζωής στην πόλη μας παραμένουν ελκυστικοί και συνεχίζουν να επεκτείνονται.

Τι γράφετε στις εκλογές σας για να μην συνηθίσετε; Δεν θα το αποκαλύψω ακόμα. Αλλά θα ήθελα να επισημάνω ότι μπορούμε, αποδείξαμε ότι όχι μόνο διαχειριζόμαστε αυτήν την πόλη, αλλά και την οδηγούμε πολιτικά στο μέλλον με θετικό τρόπο. Διαφορετικά, θα υπήρχαν πολλές υπηρεσίες – από τη στέγαση έως τις δημόσιες συγκοινωνίες, από την αντιμετώπιση του πράσινου χώρου έως την αντιμετώπιση οικονομικών προκλήσεων σε μια κοινωνική εταιρική σχέση. Αυτό δείχνει πώς είμαστε σαφώς διαφορετικοί από αυτό που κάνει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Και οι Βιεννέζοι θα αποφασίσουν με σύνεση ποια μελλοντική ιδέα προτιμούν.

Οι ÖVP και FPÖ θέλουν να κατακτήσουν τους κόκκινους προμαχώνες στη Βιέννη και το Burgenland το 2020. Είναι αρκετά αμυντικό το SPÖ; Είναι πολύ αμυντική. Θα καταστήσουμε σαφές τι αντιπροσωπεύουμε. Υπήρχε πάντα αυτή η κατηγορία εναντίον των πολιτικών κομμάτων ότι πλησιάζουν και πλησιάζουν και οι διαφορές δεν είναι πλέον αναγνωρίσιμες. Είναι διαφορετικό τώρα. Το πολιτικό σύστημα στην Αυστρία και την Ευρώπη αποκλίνει. Μπορείτε να πείτε όταν μιλάτε σε εκπροσώπους του ÖVP που μιλάνε για διατήρηση της εξουσίας και όχι για περιεχόμενο ότι υπάρχουν διαφορετικές θέσεις σε αυτό το κόμμα και ότι ορισμένοι δεν συμφωνούν με την πολύ αυταρχική πορεία των Τούρκων.

Η Pamela Rendi-Wagner κατηγορείται ότι είναι πολύ σιωπηλή. Είναι αρκετά δυνατό; Το κάνει πολύ προσεκτικά και επικεντρώνεται πρωτίστως σε έννοιες και λύσεις. Δεν ακολουθεί την πολιτική της αντιπολίτευσης με μια σφύρα, αλλά προσπαθεί να κερδίσει πόντους με αντικειμενικά επιχειρήματα. Νομίζω ότι αυτό είναι ένα μονοπάτι που της ταιριάζει επίσης. Δεν πρέπει να λυγίζουμε κανείς στην πολιτική. Στους σημαντικούς θεματικούς τομείς των κοινωνικών υποθέσεων, της υγείας και της διαβίωσης, βαθμολογείται με αξιοπιστία.

Πόσο καλό είναι το SPÖ ως κόμμα της αντιπολίτευσης; Ποτέ δεν σκοπεύαμε να ακολουθήσουμε μια πολιτική αντιπολίτευσης παρόμοια με αυτήν του FPÖ. Επειδή πρέπει πάντα να σκεφτείτε ποια είναι η ευθύνη σας ως πολιτική δύναμη. Προσωπικά, είμαι για μια πολύ σκληρή, πραγματική συζήτηση, αλλά δεν προσπαθώ ποτέ να το κάνω σε προσωπικό επίπεδο. Αν κοιτάξετε τα μέσα που σχετίζονται με το FPÖ, αναρωτιέστε τι μίσος εξαπλώνεται εκεί, ειδικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αρκεί να είστε ήσυχος εργαζόμενος στον πάγκο της αντιπολίτευσης; Θα υποτιμούσατε τον Frau Doktor Rendi-Wagner εάν επρόκειτο να την εντοπίσετε ως ήσυχη εργαζόμενη στο παρασκήνιο. Έχει μεγάλο πολιτικό ένστικτο και είμαι βέβαιος ότι όσο περισσότερο εργάζεται σε αυτόν τον ρόλο, τόσο πιο δημοφιλές θα είναι. Είναι ήδη πολύ καλό όσον αφορά τις βαθμολογίες δημοτικότητας, ακόμη και σε σύγκριση με τα μέλη της κυβέρνησης. Αυτό μπορεί να επεκταθεί περαιτέρω.

Εάν το SPÖ δεν σκοράρει στις εκλογές της ΕΕ, αυτό σημαίνει για την ηγεσία του κόμματος; Αυτές οι εκλογές στην ΕΕ αφορούν λιγότερο τον αριθμό των εντολών που έχει η οικογένεια του κόμματος, αλλά πραγματικά τις θεμελιώδεις αποφάσεις. Πού θα πάει η Ευρώπη; Επαν-εθνικοποίηση και καταστροφή κοινών θεσμών ή κοινές προσπάθειες επιβίωσης στο διεθνή ανταγωνισμό με μια κοινή Ευρώπη και υπεράσπιση των ευρωπαϊκών αξιών. Ως εκ τούτου, αυτή η επιλογή θα απασχολεί λιγότερο τα εθνικά κόμματα.

Είναι ένας δείκτης της δύναμης της εκστρατείας του SPÖ. Φυσικά, κάθε επιλογή είναι ένα κριτήριο, αλλά πρέπει να δείτε τι έχει επιλεγεί. Είχαμε μια τεράστια επιτυχία για την ομάδα των σοσιαλδημοκρατικών συνδικαλιστών στις εκλογές του ΑΚ. Αλλά ήταν μια επιτυχία της ένωσης. Δεν πρέπει να το επιλέξουμε ως πάρτι. Οι εκλογές της ΕΕ καθορίζονται από ευρωπαϊκά ζητήματα. Φυσικά, η ανάπτυξη δεξιοτήτων καμπάνιας είναι σημαντική, αλλά δεν μπορείτε ποτέ να μεταφράσετε αυτό το ένα προς ένα σε άλλες επιλογές.

Η συμβουλή εκλογής σας για το SPÖ; Δεν πρέπει να δεσμευτείτε σε ποσοστά. Αλλά το γεγονός ότι αγωνιζόμαστε για την πρώτη θέση είναι σίγουρα μια ρεαλιστική εκτίμηση.

Η συνέντευξη εμφανίστηκε αρχικά στο τεύχος ειδήσεων 17/19

Διαβάστε νέα για 1 μήνα τώρα δωρεάν! * * Η δοκιμή τελειώνει αυτόματα.

Περισσότερα για αυτό ▶

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ

Κερδίστε πραγματικά ασύρματα ακουστικά από την JBL τώρα! (E-media.at)

Νέα πρόσβαση (yachtrevue.at)

8 λόγοι για τους οποίους είναι υπέροχο να είσαι ανύπαντρος (lustaufsleben.at)

Μπιφτέκι γαρίδας σολομού με μαγιονέζα wasabi και αγγούρι μελιού (gusto.at)

Στη νέα τάση: Shock-Down – πόσο καιρό μπορεί η οικονομία να αντέξει σε κλειδώματα; (Trend.at)

Οι 35 καλύτερες οικογενειακές σειρές που γελούν και νιώθουν καλά (tv-media.at)

E-Scooter στη Βιέννη: Σε σύγκριση με όλους τους παρόχους και τις τιμές 2020 (autorevue.at)

Σχόλια

κανω ΕΓΓΡΑΦΗ

Σύνδεση με Facebook

Υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων

Μπέιτ Χάρτنگر Κλέιν

(FPÖ) ανέστειλε την πρωτοβουλία «Δράση 20.000» που αποφάσισε η προηγούμενη κυβέρνηση για την προώθηση των ηλικιωμένων μακροχρόνια ανέργων και την αξιολόγησε. Ωστόσο, τα αποτελέσματα δεν θα δημοσιευτούν.

Οι δύο μελέτες για συνολικά 246.342 ευρώ (καθαρά) προορίζονται για “εσωτερική χρήση”. Αυτό προκύπτει από την απάντηση σε κοινοβουλευτική ερώτηση του NEOS.

Η μελέτη δεν ολοκληρώθηκε

Αυτό οφείλεται επίσης στο γεγονός ότι οι μελέτες έχουν σταματήσει και δεν έχουν τελειώσει ακόμη. Σε κάθε περίπτωση, το IHS λέει ότι η μελέτη έχει σταματήσει από το Υπουργείο Κοινωνικών Υποθέσεων.

Στην απάντηση στο ερώτημα, δεν υπάρχει ένδειξη ότι οι εκθέσεις αξιολόγησης για τη Δράση 20.000 δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί. Ενώ το υπουργείο σημειώνει “Η δημοσίευση δεν είναι ακόμη προβλέψιμη καθώς η μελέτη δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη” για ορισμένες μελέτες, αυτή η αναφορά λείπει από τις εκθέσεις σχετικά με την εκστρατεία για την απασχόληση. Εδώ λέει: “καμία δημοσίευση – η αξιολόγηση δεν προορίζεται για εσωτερική χρήση”.

Το IHS, στο οποίο ανατέθηκε η μελέτη των δημοσιονομικών επιπτώσεων του Aktion 20.000, επιβεβαίωσε ότι η έκθεση αξιολόγησης δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί. Είναι επομένως προφανές ότι δεν θα υποβληθεί καθόλου έκθεση. Σε απάντηση σε αίτημα της APA, ο εκπρόσωπος του IHS είπε ότι το Υπουργείο Κοινωνικών Υποθέσεων είχε σταματήσει να εργάζεται για την αξιολόγηση με την «αναστολή» της Δράσης 20.000: «Περιμένουμε να μάθουμε αν πρέπει να ολοκληρώσουμε το έργο».

Αποτελέσματα στο τέλος του 2018

Για 163.800 ευρώ, η Prospect Unternehmensberatung GmbH ετοίμασε μια «Επιστημονική αξιολόγηση / ανάλυση του προγράμματος πολιτικής για την αγορά εργασίας« Aktion 20.000 »για μακροχρόνια άνεργους άνω των 50 ετών σύμφωνα με τη νομοθετική εντολή. Η μελέτη δεν έχει δημοσιευτεί, ούτε είναι η «Αξιολόγηση: Δράση 20.000 για τη δημοσιονομική ανάλυση – Διερεύνηση των δημοσιονομικών επιπτώσεων της τρέχουσας εκστρατείας για την απασχόληση 20.000 της δημόσιας υπηρεσίας απασχόλησης» που εκπονήθηκε για 82.542 ευρώ από το Ινστιτούτο Ανώτερων Σπουδών (IHS).

Τον Ιούλιο του 2017, η εκστρατεία ξεκίνησε ως πιλοτικό πρόγραμμα για την καταπολέμηση της μακροχρόνιας ανεργίας μεταξύ ατόμων άνω των 50 ετών. 20.000 θέσεις εργασίας θα πρέπει να δημιουργηθούν ή να προωθηθούν για μακροχρόνια άνεργους ηλικίας 50 ετών και άνω σε κοινότητες, μέσω μη κερδοσκοπικών οργανώσεων και εταιριών. Συνολικά 4.400 άτομα πήραν δουλειά ως μέρος του “Aktion 20,000”. “Από τις 31 Δεκεμβρίου 2017, 1.333 εργασιακές σχέσεις χρηματοδοτήθηκαν ως μέρος της εκστρατείας των 20.000. Κατά τη στιγμή της αναστολής, η AMS είχε ήδη επιβεβαιώσει δεσμεύσεις για 3.067 περιπτώσεις χρηματοδότησης”, δήλωσε ο υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων Hartinger-Klein σε απάντηση σε έρευνα στις αρχές Απριλίου.

Η κυβέρνηση ÖVP-FPÖ είχε αναστείλει την “Δράση 20.000” στα τέλη του 2017. Ο Υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων ανακοίνωσε ένα τελικό αποτέλεσμα της αξιολόγησης της δράσης για το τέλος του 2018.

Τον Ιούνιο του 2018, σύμφωνα με το AMS, το ποσοστό ανεργίας για άτομα άνω των 50 ήταν 7,8% (γυναίκες: 7,0%, άνδρες: 8,4%). Το γενικό ποσοστό ανεργίας ήταν 6,8% (γυναίκες: 6,9%, άνδρες: 6,7%).

Διαβάστε νέα για 1 μήνα τώρα δωρεάν! * * Η δοκιμή τελειώνει αυτόματα.

Περισσότερα για αυτό ▶

COMMENTS
- A. N. & Horumarka
- Afka Hooyo
- Afnugaal
- Aftahan
- Alaybadday
- Aljazeera
- Aljzeera English
- Allaybday
- Almisnews
- altaqwaa
- Amiin Caamir
- Araweelo News
- ASKAR'S BLOG
- awdalpost
- BBC SOMNALI
- Berberatoday
- Berberapress
- Burao university
- Burco Online
- Caroog
- djiboutimedia.com
- Djiboutination
- durdurnews
- Farshaxan
- Gabileynews
- Gabiley24
- Gabooyelive;com
- Gamuur Trading Company
- Gardo
- Geeska.net
- Goljano
- haatufnews
- Hadhwanaagnews
- Hayaannnews
- hornjobs
- Hubaalmedia
- Hargeysa-online
- hoyga suugaanta
- jamhuuriya news
- Murtimaal
- Ogaalnews.Net
- Oodwayne News
- puntboys
- qarannews
- QODAaL.COM
- Qtlhost.COM
- Raadtv international
- Radio somaliland
- Radio Timacade
- Radiohargeysa
- RadioHargeysa24
- Ramaasnews
- Saaxilnews
- SalalNews
- Sallaxlaynews
- Sanaag.org
- Sanlaawenews
- sdwo
- sheekhumal.net
- Somalilandpress
- Somdaily.com
- Somaligoal.com
- Somaliweyn
- sooyaal
- Timacade News
- TogaHerer
- Togdheernews
- tvSomalilandEurope
- Waaheen
- Wanaagfaris
- warya Tv
- Watershed Legal Service
- WAJAALENEWS
- www.caalaminews.com
- www.radiohargaysa.net
- www.Timacade.com
- Xidigtanews
- XOGDOON NEWS
- Xoriyonews